Överlåtelsebesiktning hus

Överlåtelsebesiktning – FST Husbesiktning

En av de största affärerna man gör i livet är att köpa eller sälja hus. Därför är det viktigt att känna till husets skick innan ett köp eller försäljning sker, en så kallad överlåtelsebesiktning.. Vi på FST Husbesiktningar har lång och gedigen erfarenhet av att besikta hus. Och det är vårt jobb att säkerställa att du känner dig trygg vid en framtida affär. Mindre fel och brister finns i nästan alla hus. Men i var tredje villa upptäcker vi brister som kan orsaka fukt och vattenskador.

En besiktning brukar gå till på ett sådant sätt att vår besiktningsman gärna sätter sig ner med dig som kund och berättar vad en besiktning innebär och vad vi kommer titta på. Vi ställer också en del frågor gällande huset. Har det t.ex. varit några skador tidigare eller har det skett några större renoveringar på sistone som kan påverka husets skick.

I alla rum kontrollerar vi väggar, golv och tak inne i huset. Här letar vi efter eventuella fuktfläckar, sprickor, sättningar, tak- och golvlutningar. Våtrum som exempelvis ett badrum eller duschutrymme är mer eller mindre dagligen utsatt för vattenpåfrestningar. Här är golvbrunnen och tätskikten extra viktiga att kontrollera så det är tätt och korrekt monterat. Sedan återstår många ytterligare saker att titta på, men mer om det får ni veta vid en kontakt med oss på FST Husbesiktningar när du önskar boka en överlåtelsebesiktning.

Rulla till toppen