Industriprodukter i glasfiber

För de industrier som arbetar i utsatta miljöer gäller det att välja rätt material när det gäller både byggmaterial och olika produkter. Ibland kan exempelvis rostfritt stål eller betong inte vara de material som står emot påfrestningarna bäst.

Då rekommenderas produkter producerade i glasfiber (GAP). GAP till olika typer av kemikalier bättre än något av de andra alternativen. Likaså gäller saltvatten och att de det höga temperaturer.

Behöver tankar, cisterner och rör stå emot kemiska vätskor finns det inget material med samma livslängd som glasfiber. Miljöer som kräver gallerdurk på golvet, men får mycket oljespill eller saltvatten på sig klarar sig också allra bäst med gallerdurk i GAP.

Även byggkonstruktioner kan göras i glasfiber. Exempelvis kan bärande balkar säkras mot kontakt med kemikalier eller höga temperaturer genom att produceras i motståndskraftig GAP. Exempel på sådana balkar kan vara fyrkantsprofiler och i-balkar.

Utöver detta använd glasfiber till en rad andra typer av produkter som är i behov av låg vikt, hållbarhet och lång livslängd.

Rulla till toppen